Blockchains & Cryptocurrencies

Begin 2013 kocht Maarten zijn eerste Bitcoins voor 80 euro. Toen raakte hij ze allemaal kwijt in de infameuze Mt. Gox hack (vandaag de dag toch een mooi aangeklede Model X waard). Het was slikken en doorgaan: hij hervond zijn liefde voor de decentrale economie. Tegenwoordig geeft Maarten Ask Me Anything-lezingen over zijn visie op blockchains en de aanstaande revolutie in het monetaire systeem - die elk aspect van de maatschappij zal beïnvloeden.

Maarten investeerde de afgelopen jaren in veel verschillende cryptocurrencies. Hij heeft altcoins ‘gemined’ met zelfgemaakte hardware, en participeerde in een aantal ICO’s (Initial Coin Offerings). Ook handelt hij cryptocurrencies op exchanges. Hij kent de ins-en-outs van blockchain technologie en de diepere werking van verschillende cryptocurrencies zoals Bitcoin, Monero, Stellar Lumens en Ethereum.

Zijn brede interesse in geopolitieke- en maatschappelijke vraagstukken (gecombineerd met zijn begrip van blockchain technologie) maken hem kritisch op het huidige monetaire systeem. De twijfelachtige rol van centrale banken, de neerwaartse schuldenspiraal en de asymmetrische verdeling van welvaart kunnen niet veel langer goed gaan zo meent hij. De enorme snelheid waarmee geld nu digitaliseert -en macht decentraliseert- biedt grote kansen voor maatschappij & mensheid.

Zijn lezingen hebben de vorm van “Ask me Anything”. Hij geeft nadrukkelijk geen voordrachten, maar deelt zijn kennis op basis van vragen uit het publiek. “Anders kan je net zo goed een YouTube filmpje bekijken”.