Functies

The Imagineers - oprichter, CTO

The Imagineers startte in 1999 onder de naam VIA Drupsteen. Het bedrijf is toonaangevend in de wereld van 3D visualisaties - en sinds kort ook in de ontwikkeling van 3D applicaties. Innovatie en prettige werksfeer staan centraal.

Windplanner - Product Owner

Met Windplanner kunnen professionals in de windenergie zelf hun visualisaties maken - zonder tussenkomst van The Imagineers. Het is een online tool die een globale markt bedient.

Lees verder

Windplanner ontstond in 2014 nadat Ronald de Vries en Maarten het bedrijf Over Morgen in Beeld overnamen. Dat visualisatiebedrijf toonde bouwprojecten in een zelfontwikkelde 3D omgeving genaamd EyeD. Op verzoek van Provincie Noord Holland is die software uitgebreid met verschuifbare windmolens. Die functionaliteit bleek een gat in de markt. Maar EyeD was 'legacy' - te oud om nog goed te onderhouden, en moest worden geïnstalleerd op een Windows PC. Er werd besloten om helemaal overnieuw te beginnen. Geheel in de browser en volgens de laatste inzichten. Het is de eerste applicatie in zijn soort en ‘disruptive’ voor visualisatiebedrijven wereldwijd (waaronder The Imagineers - niettemin een weloverwogen keus).