40 uur per week verdiep ik me in mondiale ontwikkelingen. Welke agenda's zijn er en hoeveel krijgen we te zien? Waartoe is de mensheid in staat - zowel qua individuele verlichting als collectieve mars naar duisternis? De uitersten nemen toe. Waar zijn de grote denkers? Of de rolmodellen? Ik zie devolutie. Hoe komt dat?

Pas nu worden krachten zichtbaar die lange tijd verhuld bleven. Ik heb jarenlang puzzelstukjes verzameld en het complete plaatje begint steeds duidelijker te worden. Voor iemand die minder stukjes heeft verzameld zal onderstaande misschien moeilijk te accepteren zijn. Maar het is pijnlijk om te zien wanneer het 'publieke debat' verzand in details, terwijl juist het grote plaatje kan bijdragen aan echte oplossingen. Daarom deel ik graag mijn opgedane kennis en weloverwogen opinie met iedereen die ook aan sensemaking probeert te doen.

Desillusie


Call to action
September 2021

De Romeinen zouden jaloers zijn op hoe verdeeld onze maatschappij is - en er lijkt voorlopig geen verzoening in zicht. Heb je eenmaal je standpunt ingenomen dan is elk ander geluid aanstootgevend. Kamp A gelooft dat alles toeval is en de politiek onkundig. Kamp B ziet een verborgen agenda.

Zo'n anderhalf jaar geleden deed ik een aantal voorspellingen (Zie Wereldbeeld). Sindsdien bevestigt elke teleurstelling wat ik al met mijn hoofd had bedacht. Pas nu voel ik het in mijn hele lijf. Het is altijd een goed gebruik geweest om vooral op de positieve dingen te focussen. Maar de spelregels zijn gaandeweg veranderd. Houden we onszelf voor de gek door te blijven hopen dat we niet afglijden in een dictatuur?

Het is natuurlijk niemand ontgaan dat vrijheden verdwijnen. Maar de werkelijke omvang en onomkeerbaarheid is voor velen nog niet te bevatten. Zelfs voor mij was het lange tijd academisch, een schouwspel waar je vol verwondering naar kan kijken, maar wat zo groot is dat je er zelf geen onderdeel van kan uitmaken. Dat is veranderd.

Wat komt er dan op ons af? Dit verhaaltje is een call to action en niet een inhoudelijk relaas over wat er gebeurt. Maar voor wie alleen de krantenkoppen leest: Terwijl iedereen is afgeleid door een virus wordt een wereldregering geïnstalleerd. De wijze waarop dit gebeurt is zo vals dat het een doorkijkje geeft in onze toekomstige leefwereld. Als je dit nog niet ziet dan nodig ik je uit mijn relaas van mei 2020 te lezen of nog beter, zelf te duckduckgo'en (moet ik nog uitleggen dat Google censureert?). Een mooi overzicht vind je hier. Wat ik nu graag overbreng is de noodzaak tot handelen, hoe moeilijk ook.

20 jaar geleden was “9/11”. Ik heb me ook pas vrij laat verdiept in de achtergrond, maar het is vandaag de dag nog steeds relevant. Het doorzien van die ‘false flag’ is heel eenvoudig. Dan denk je, als zoiets kan gebeuren, wat kan er dan nog meer? Het plan dat nu openlijk wordt uitgerold door het World Economic Forum is niet 20 jaar in de maak, maar minstens 50. The New World Order wordt voor onze ogen uitgerold en niemand kijkt op van z'n schermpje.

Want wat doen honden als je ze hun natuurlijke vijanden ontneemt en braaf gedrag beloont? Ze worden dociel. Een bevolking gewend aan gemak is niet meer in staat haar vijanden te herkennen. Dat we ons leven lang zijn geïndoctrineerd is zo onmogelijk om te bevatten dat niemand het idee zelfs maar overweegt. Het zou ook leiden tot een (korte) hevige pijn. Maar mijn vader zei: beter een korte klap dan een langdurig misverstand. Omdat nu niemand de pijn durft te nemen kiezen we onbewust voor een lang, deprimerend slavenbestaan.

Australië heeft nooit oorlog gekend en was de perfect proeftuin om te testen hoe je in korte tijd een dictatuur installeert (heb je de covidkampen ter grootte van steden gezien?). Maar een wereldregering vereist dat elk continent meedoet. De bevolking van de VS is tot de tanden toe bewapend en groot gebracht met het idee dat vrijheid alleen kan bestaan als het wordt verdedigd.

Maar "ontwikkelde" maatschappijen zoals de VS en Europa zijn voor hun voedsel voor 80% afhankelijk van uiterst kwetsbare en gecentraliseerde distributie. Als men honger krijgt dan helpen wapens niet meer... Of gele paraplu's. 15 jaar lang roep ik dat de economie op drijfzand is gebouwd. Vraagt niemand zich af wat er gebeurt als dat kaartenhuis eindelijk mag instorten?

Tja, het is allemaal niet perfect hoor ik je denken, maar we lezen toch dagelijks op bushokjes de geruststellende woorden: “op weg naar een betere wereld”? Alle globalistische instituten en megacorps zijn gericht op voorspoed, toch...? Plus in Nederland gelooft de meerderheid nog dat we in een democratie leven. Instituten zoals de rechtspraak, de media, de kerk en tienduizenden NGO’s zullen toch voor ons strijden?

Dit gaat zoals gezegd niet over de inhoud, maar geloof het of niet, genoemde instituten zijn door de jaren heen verstikt door belangenverstrengeling en centrale regelgeving uit Europa (en hoger). En toen niemand keek zijn door Rutte documenten getekend waar geschiedschrijvers nog decennia lang hun hoofd over zullen breken -niet dat ze dat zullen doen want de winnaar schrijft de geschiedenisboeken. Ik ben dus tot de conclusie gekomen dat ons Nederland niet meer bestaat, of in ieder geval bezet is.

Macht wil meer macht. Absolute macht corrumpeert absoluut. En communisme is de ultieme vorm van macht: de 0,01 procent regeert 99,99 procent. Door de eeuwen heen wordt gestreefd naar wereldhegemonie, maar decentralisatie was te sterk. We worden nu gewaarschuwd voor kunstmatige intelligentie. De ‘maatschappelijke discussie’ gaat erover of Terminator blauwe of bruine ogen krijgt. Weinigen realiseren zich dat A.I. het machtsmiddel van de werelddictatuur-in-wording is. Elke handeling van elke burger wordt afgewogen tegen zijn volgzaamheidsscore en zijn carbon allowance. No jab, no car.

Dacht je dat geld waarde heeft in een communistische technocratie? Schaarste en verdeling van bezit worden de thema's voor de rest van ons leven.

Angst en hoop zijn slechte raadgevers. Als je een bedrijf runt baseer je je strategie op ratio. Verdient je eigen leven niet eenzelfde nuchtere blik? Het punt is dit: iedereen weet dat er iets niet klopt, maar de ware omvang is voor weinigen te bevatten. Wie het wel ziet is verlamd door angst. Ik ben na de nodige interne strijd voor mezelf tot een conclusie gekomen die nog weinig zullen delen: Nederland is gevallen. Ik ga mensen niet meer waarschuwen, ik ga werken aan mijn eigen veiligheid.

Dat de burger het doelwit is van deze agenda lijkt me niet moeilijk te doorzien. Ik voel me opgejaagd. Maar na de realisatie dat ik het doelwit ben, heb ik het schaakbord omgedraaid. Ik ken de nieuwe spelregels en accepteer de uitdaging. Niet door braaf mee te doen want waar dat toe leidt is duidelijk. Ik neem het heft in eigen hand.

Ieders situatie is anders. Ik ga daarom niet mijn eigen plan met de wereld delen of verantwoorden waarom ik geloof dat er wel degelijk dingen te doen zijn. Wie meer wil weten of wil aanhaken trekt aan de bel.


Maarten Drupsteen
September 2021
WereldbeeldDe wereld verandert snel. Klopt ons beeld ervan nog wel?Mei 2020

We horen vaak dat de wereld vol is. We moeten ons eigenlijk schamen dat we leven. Maar is er een ruimteprobleem of een verdelingsprobleem? Welke rol speelt big pharma en de olie-industrie met haar eigen, 'groene' alternatief? De overheid lijkt incompetent, maar voor wie werkt zij eigenlijk? Verander van perspectief en zie een totaal andere wereld. Ik nodig u uit een keuze te maken: beweeg mee met de waan van de dag (waarschuwing: de echte storm komt nog) of zoom uit en update uw wereldbeeld.


Hoewel het coronavirus voor velen nog top of mind is, groeit de vraag of er misschien meer aan de hand is. Al in maart berekende ik dat elke 'corona-overlevende' 9 miljoen Euro kost (zie Complottherapie hieronder). Ook was het toen al niet moeilijk om aan te tonen dat de sterftekans veel lager lag dan wat ons in de pers werd opgedrongen. Dat de maatregelen vele malen erger zijn dan de kwaal begint algemeen bekend te worden. Maar was de politiek stuitend onvoorbereid (na vele simulaties, waarschuwingen en bewuste bezuinigingen) of wordt langzaam een andere agenda zichtbaar?


Dat de staat niet altijd het beste voor heeft met haar burgers is geen verrassing als je nagaat dat het aantal doden door fast food en roken veel hoger ligt dan een virus ooit zou kunnen veroorzaken. Als ons afweersysteem is afgezwakt door obesitas zou je denken dat de overheid aanraadt om gezonder te leven en om ons afweersysteem te versterken. En als in China al in januari bekend is dat roken en de corona-longziekte een slechte combinatie is, dan zou je denken dat overheden adviseren om te stoppen met roken. Maar een afweersysteem is bad for business en stoppen met roken ook. Maar dat het nog wel eens veel grimmiger zou kunnen zijn begint ook zichtbaar te worden.


Designcrisis

Enkele jaren voor de kredietcrisis van 2008 kocht ik een woning die vervolgens 10 jaar onder water stond. Hierdoor ben ik me gaan verdiepen in de economie - en dan niet in het eeuwige groeimodel dat nog steeds op school wordt geïndoctrineerd. Vlak voor de “corona” crisis verkocht ik mijn woning omdat economische cycli zijn te begrijpen en dus te voorspellen. Het wordt algemeen aangenomen dat een crisis per ongeluk over ons heen rolt. Maar recessies zijn een ontworpen onderdeel van het monetaire schuld-systeem. Bubbels worden geblazen zodat rijken nog rijker kunnen worden. Crashes maken het vervolgens mogelijk om maatregelen te nemen die anders niet geaccepteerd zouden worden - waardoor de top nog meer macht naar zich toe kan trekken. We bevinden ons nu in de laatste slingerbeweging die kapitalisme zal vervangen door een technocratisch communisme. Verregaande wetswijzigingen, een Europese machtsgreep en het door de staat opkopen van bedrijven gebeurt terwijl tegelijkertijd demonstraties worden verboden en kritiek wordt gecensureerd. Opeens is zichtbaar dat landsgrenzen en overheden eigenlijk al een illusie waren: in koor zingt elke leider en elke journalist hetzelfde liedje. Niet het liedje, maar de dirigent verdient onze aandacht.


In september 2019 was duidelijk te zien dat de economie volledig in de soep liep. Dat hoorde u niet op het nieuws, maar bekijk eens de film The Big Short: ruim voor de crisis van 2008 wisten ook veel mensen wat er ging gebeuren. Al jaren voorspellen ik en talloze anderen de zojuist begonnen financiële en maatschappelijke crisis. Nooit eerder waren schulden zo hoog en was het vertrouwen tussen financiële instellingen zo laag. En nooit eerder was het morele verval van de bedrijfsethiek en van het volk zo groot. In 2019 waarschuwde ik voor een crisis die 2008 zou overtreffen in niet voor te stellen proporties. En toen kwam daar opeens een virus. Of dit door mensen gemodificeerd is (in een VS-gesponsord lab in China, zodat het vaccin gepatenteerd kan worden) laat ik nu even aan uw fantasie over, ik wil graag toelichten wat ik denk wat er op ons af komt.


Singulariteit

Al tientallen jaren waarschuwen complotdenkers voor de naderende “one world” dictatuur. Dit krijgt in kranten en praatprogramma's natuurlijk nooit aandacht want, tja, wie bezit die kranten en praatprogramma's? De recente ontwikkelingen laten echter zien dat we die complotdenkers iets serieuzer hadden mogen nemen, want het toekomstbeeld dat zij schetsen komt snel dichterbij. De gevolgen zijn mogelijk zeer nadelig voor u en alle volgende generaties. Nu zegt u wellicht dat verandering van alle tijd is, dus waarom zouden we ons nu druk maken? Wel, hierom: talloze voorgaande plannen tot wereldoverheersing liepen stuk op technische beperkingen; in Stasi Duitsland was 1 op de 50 mensen betrokken bij de geheime dienst en werd het manipuleren uiteindelijk te zichtbaar en te kostbaar. Met de huidige technologie is het domineren van een volk kinderspel. In China is die proef met succes voltooid.


Exponentiële groei is moeilijk te bevatten, dat heeft corona ons wel geleerd. Lange tijd gebeurt er niets, en opeens is alles anders. Ik voorspel dat binnen 5 jaar de wereld openlijk wordt gedomineerd door een kleine, ongekozen elite - die nu wereldwijd een staatsgreep uitvoert. Ik voorspel ook dat de komende 5000 jaar de vrijheden van het “oude normaal” niet meer terug komen - als we nu stil blijven. Een machtswellustige overheid kan anno 2020 namelijk niet met 1 op 50 geheim-agenten een volk domineren, maar met 1 op 50 miljoen. Kunstmatige intelligentie weet straks dat u niet voldoende van uw wereldleider houdt en beperkt uw toelage of stuurt u verplicht op cursus. Wanneer uw identiteit, uw verplichte inentingen en uw basisinkomen zijn gebundeld in een systeem dat wordt beheerd door een paar -door de wereldstaat geannexeerde- technologiebedrijven dan noem ik dat een singulariteit: een soort zwart gat van waaruit niets meer ontsnapt. Alles wat momenteel gaande is wijst in deze richting. Mijn conclusie is dat corona een cover is voor de laatste zet in het schaakspel voor werelddominantie. Ik geloof dat we getuige zijn van een onzichtbare oorlog (ik durf het nu al de derde wereldoorlog te noemen) waarvan de gevolgen pas duidelijk zullen zijn als het te laat is.


Nu is de uitkomst van deze oorlog natuurlijk nog onbekend. Deze wordt achter de schermen gevoerd tussen ongekozen partijen zoals het WEF, IMF, de VN, de Wereldbank en centrale banken. Maar of het volk uiteindelijk mee wil doen met de voorspelde testmaatschappij is nog de vraag. Maar als we eenmaal zijn gevangen in een totalitair systeem -en we zijn hard op weg- dan volgt misschien wel het eigenlijke doel: bevolkingskrimp. Democide was al de grootste doodsoorzaak uit de geschiedenis: totalitaire regimes van Mao tot Stalin zijn verantwoordelijk voor 400 miljoen doden onder hun eigen bevolking. Bill Gates' vader hoorde (net als David Rockefeller) bij de Eugenics beweging. Dit is een groep die openlijk de beperking van de wereldbevolking voorstond, maar ondergronds ging vanwege weerstand. Onze geliefde doch ongekozen leider Bill Gates heeft zich ook meermalen sympathiek uitgelaten over deze doelstelling (zie de vierdelige Bill Gates documentaire op YouTube - zolang die niet is gecensureerd. Edit 2021: verwijderd van youtube maar nog te vinden op bitchute en andere decentrale videoplatformen). Het is geen nieuws dat de elite de bevolking wil uitdunnen, zie o.a. de Georgia Guidestones. Dit leek lange tijd toekomstmuziek, maar nu we opeens aan een nieuwe normaal moeten wennen komt dit scenario pijnlijk snel dichterbij. Soms durf ik me in te denken hoe het gevoeld moet hebben toen een enkeling de depopulatie van de tweede wereldoorlog zag aankomen en tevergeefs zijn naasten probeerde te waarschuwen. Of u dit leuk vindt om te lezen of dat u liever voetbal kijkt (waarom, daar is de lol ook van af) weerhoudt mij niet om dit te schrijven. Want misschien is er een oplossing. En die begint bij:


Bewustwording

We zijn nog nooit zo rijk geweest, maar ook nog nooit zo depressief. Dat voelde ik al in mijn jeugd, maar ik heb altijd gedacht dat het aan mij lag. Na decennia onderzoek begint de wereld steeds meer 'te kloppen'. En dat geeft me het gevoel eindelijk te kunnen aarden - ook al is het in weinig voedzame grond. Instinctief heb ik ook altijd geweten dat incompetentie niet de ware oorzaak is van zoveel misstanden. Scholen onderwijzen een fragmentarisch wereldbeeld. Overheden lijken stuurloos. Raden van bestuur zijn aansprakelijk als zij niet gewetenloos winst najagen. Zolang je denkt dat dit voortkomt uit onkunde dan blijf je gevangen in de gevolgen en zie je niet waarom het spel zo werkt. Het is namelijk zo ontworpen. Je blijft slachtoffer als je het spel niet doorziet. Ik stel daarom voor om minder te blijven hangen in de ruis -de aankomende rellen en de eindeloze verwondering waarom het allemaal zo mis gaat- en meer te kijken naar de patronen achter het nieuws. Zes megacorporaties bezitten 96% van de wereldwijde media dus misschien zouden we meer moeten luisteren naar complotdenkers en vooral naar onze eigen intuïtie. Want een wakker en verlicht volk is per definitie minder te onderdrukken.


Maarten Drupsteen
Mei 2020

Complottherapie


Coronamaatregelen lijken buitenproportioneel. Wanneer je uitzoomt wordt een ander beeld zichtbaar. Maar durven we te kijken?


Maart 2020

Vroeger was de politieke links-rechts scheiding belangrijk. Maar ik voorspel een grotere ideaalstrijd rondom de Corona-verhaallijn - dus of je de vaccins en de apps omarmt of dat je de door geld gedreven overheid wantrouwt. In kamp A zitten de consumenten van Big Pharma, Big Food en vooral: Corporate Media. Daar tegenover staat kamp B met mensen die beginnen te voelen dat er iets niet klopt. Een beetje zoals Star Wars: de grote uniforme macht versus het veelkleurige verzet. De mainstreamers zeggen “We weten al jaren dat de wereld slecht is, maar we kunnen er niets aan doen” of: “Ik heb niets te verbergen dus ik hoef geen privacy”. Maar tegenstanders zeggen dat je dan voor gemak kiest en voorbij gaat aan je verantwoordelijkheid voor volgende generaties. We kunnen namelijk wel degelijk heel veel doen. Maar het begint met beter kijken. Om vervolgens onze bevindingen met elkaar te delen.

Mijn medeleven gaat uit naar alle COVID-19 patiënten die aan beademingsmachines in leven worden gehouden. Maar zien we alles nog wel in het juiste perspectief? Zijn cijfers misschien ook anders te interpreteren? Je mening aan een ander opleggen is het mechanisme van mainstream media, maar zwijgen is in dit geval ook niet goed. Daarom verhef ik -na jaren- mijn stem. Niet iedereen zal waarderen wat ik te zeggen heb, maar voor diegene die voelen dat er iets niet klopt: zie het als complottherapie.


Kosten en baten

Een gemiddelde IC-opname duurt enkele dagen. Ongelukkige COVID-19 patiënten met longontsteking hebben enkele weken intensieve zorg nodig terwijl IC’s wereldwijd al onder druk stonden door bezuinigingen. Het gebrek aan testen en eensluidende cijfers vertekend het beeld verder. Wat zijn nou de werkelijke sterftecijfers? En hoe worden die nu berekend? Ik zeg absoluut niet dat we niets hadden moeten doen. Door de geprivatiseerde zorg zijn te veel bedden verdwenen waardoor we de piek niet aan zouden kunnen. Maar Zweden heeft geen verregaande maatregelen genomen en de sterftecijfers aldaar zijn mild - zonder de economie het ravijn in te rijden. We zijn opeens overstuur omdat artsen moeten kiezen wie leeft en wie sterft. Maar dat gebeurde al: verzekeraars maken afspraken met zorgverlenend Nederland over wat een mensenleven gemiddeld mag kosten (. In Nederland is het streefbedrag 80.000 euro. Bij duurdere behandelingen kiest de arts ervoor om de patiënt te laten overlijden. Een eenvoudige berekening laat zien dat elke Coronapatiënt die de IC overleeft, de maatschappij minimaal 9 miljoen Euro kost (zie berekening verderop). Deze last komt op de schouders van de mensen die hun baan kwijtraken, de ondernemers die failliet gaan en uiteindelijk de belastingbetaler. Ik geloof dat het middel erger is dan de kwaal. Ik geloof ook dat er een schaduw zichtbaar wordt.


Complottherapie

Velen voelen instinctief dat er iets raars aan de hand is. Iets wat niet wordt uitgelegd op het acht uur journaal. We zoeken naar complotten om zin te geven aan onze eenzame opsluiting. Het is al een beter woord dan complottheorie, dat tot stigmatisatie leidt. Want juist in tijden van crisis is het belangrijk om verschillende gedachten nuchter te blijven afwegen. Een theorie hoeft niet waar te zijn om besproken te worden. Maar momenteel is ‘the war on misinformation’ verstrekkend. Van vergaande censuur op social media tot burgers die elkaar in het gelid houden. Goed, sommige theorieën zijn misschien wat ver gezocht. Wuhan als eerste stad waar 5G op grote schaal is uitgerold? Dan komen de Corona-verschijnselen door de hoge straling van 5G! Of deze: China infecteert 0.001% van haar bevolking en koopt wereldwijd aandelen in de uitverkoop. Of: Bill Gates’ organisatie ruikt geld en macht door verplichte vaccinaties. Andere theorieën zoals een biologisch COVID-19 wapen van China zijn al geloofwaardiger door de grote rechtszaken die bij de VN zijn aangespannen door India, Engeland, de VS en Australië. Deze landen zeggen daarvoor bewijs te hebben *1. Ik juich dergelijke gedachten toe omdat we altijd kritisch moeten blijven als ons iets wordt opgelegd. Het is ook een leuke afwisseling voor kattenfilmpjes en het is therapeutisch voor mensen die voelen dat er iets niet klopt. Veel verder komen we er echter niet mee. Speculeren heeft geen zin. De context overzien wel, en juist daarvoor is in de media te weinig aandacht.


Cijfers

Na de eerste wereldoorlog was de mens zo verzwakt dat de Spaanse Griep 500 miljoen mensen besmette, met een geschat sterftecijfer van 10%, ofwel 50 miljoen doden. Deze ziekte doodde opmerkelijk veel jonge mensen (in tegenstelling tot Corona). Naar huidige bevolkingsaantallen zou de Spaanse Griep wereldwijd 250 miljoen doden moeten eisen. Na zes maanden staat de teller nu op ca. 80.000 doden. Per 12 maanden kost een normale griepepidemie 500.000 doden *2. De gemiddelde levensverwachting in Nederland is 81 jaar en de gemiddelde Corona-sterfte is ook 81 jaar. Het zijn feiten zonder emoties van nieuwslezers. Tijdens het bronnenonderzoek voor dit artikel (niet eens gesponsord door de Gates Foundation *1) viel het me weer op hoe diffuus alle cijfers rondom Corona zijn. Cijfers zijn gevaarlijk als ze niet zorgvuldig worden onderzocht en eensluidend worden toegepast. Het is onvoorstelbaar dat onze geavanceerde samenleving niet in staat is heldere cijfers voort te brengen. Maar als ik nuchter naar de beschikbare cijfers kijk zie ik iets anders dan wanneer ik naar het nieuws kijk. Dezelfde cijfers maar door een andere bril. Natuurlijk, niets doen is geen optie. Ik ben geen bejaardenmoordenaar en de wereld is niet plat. COVID-19 is verschrikkelijk en er sterven nu meer mensen dan in voorgaande jaren. *3). Ik vind wel dat we het perspectief zijn kwijtgeraakt, te weinig aandacht hebben voor de aanstaande economische depressie en kritischer naar het nieuws en de cijfers zouden moeten kijken. En vooral, de schaduw durven zien die langzaam zichtbaar wordt.


Massahysterie

Dodencijfers domineren het nieuws. Angst zorgt zoals gewoonlijk voor hoge kijkcijfers. De media blijkt wederom in staat allemaal dezelfde bronnen te raadplegen. Bronnen die veelal terugleiden naar de Gates Foundation en de World Health Organisation. Techbedrijven Microsoft, Google en Facebook censureren onafhankelijke nieuwsbronnen en maken gratis reclame voor de WHO met de banner ‘voorkom misinformatie’. Maar, de WHO moet volgens de Japanse vicepremier de ‘Chinese Health Organisation’ worden genoemd vanwege verregaande belangenverstrengelingen met de Chinese overheid, vaccinatie bedrijven (!) en de farmaceutische industrie *4 (veelal ook een Chinese aangelegenheid). Er is volgens mij sprake van georchestreerde massahysterie. En wanneer we bang (gemaakt?) zijn willen we beschermd worden. Van overheden eisen we harde maatregelen. We knikken instemmend wanneer een groepje jongeren boetes van 400 euro krijgt en we verafschuwen mensen die naar de markt gaan -en daar warempel anderen tegenkomen. 95% van alle Nederlanders doet aan verregaande zelfisolatie en 60% vindt de huidige maatregelen te slap en eist een lockdown *5.


Waarom geen steekproeven?

We weten pas de werkelijke besmettings- en sterftepercentages als steekproefsgewijs 100% van de inwoners van een bepaald gebied worden getest, wel of geen symptomen. Enkele landen doen dit met verrassende uitkomsten. Zo bleek bij een Italiaanse blinde test dat 50% van de besmette mensen asymptomatisch was *6. Het Diamond Princess cruiseschip had 86% asymptomatische dragers *7. In Engeland circuleert een schatting dat vele miljoenen mensen het virus hebben of hebben gehad zonder het te weten. In twee daklozenopvangcentra in de VS blijken 50% van de daklozen besmet te zijn, waarvan 100% asymptomatisch is (!). Steeds meer van deze onderzoeken komen naar buiten, maar vaak met een negatieve connotatie: "Nog meer mensen besmet dan eerder aangenomen". Nee, dit is goed nieuws mensen. Het betekent dat de sterftekans vele malen kleiner lijkt te zijn! Oftewel, een minder eng virus en groepsimmuniteit is dichterbij dan we denken. Italië lijkt een veel hoger sterftepercentage te hebben dan Duitsland: 9.5% versus 0.4%. Dat is niet gek als je de testmethodes vergelijkt. Italië test alleen mensen met ernstige symptomen terwijl Duitsland breder test - maar nog steeds vooral zieke mensen en dus geen steekproeven met 100% van een wijk of stad. Wie weet heb jij het virus al gehad en kom je nooit in de statistieken als ‘overlevende’ - waarop het sterftecijfer wordt berekend. Als je het politieke debat hierover volgt vervliegt je vertrouwen in vadertje staat in rap tempo. *7b


9 miljoen Euro per genezing

Het willen redden van Coronapatienten is een nobele gedachte, maar wat kost zo’n genezing nou eigenlijk? 9 miljoen Euro, zo valt te beargumenteren. Een echte berekening is natuurlijk niet te maken omdat er zeer uiteenlopende cijfers in omloop zijn. Veel belangrijker nog is de comorbiditeit: 99% van de sterfgevallen in Italië zijn gerelateerd aan Corona, maar niet veroorzaakt door Corona *8. Slechts 1% had géén andere aandoeningen. Vrijwel iedereen was boven de 65 jaar en 80-90% was obese. En wist je dat 80% van alle IC patiënten lijkt te overlijden? *9. Dus om 20% van de IC-patiënten te redden (waarvan >90% al andere problemen had) worden wereldwijd duizenden miljarden opgeofferd (alleen in Nederland is het noodplan al 65 miljard Euro, veel te weinig om alle ondernemers te redden *10).


Omdat de cijfers zo uiteenlopen maak ik de meest pessimistische schatting mogelijk. Namelijk een jaar lang een 100% bezettingsgraad van alle intensive care bedden over de hele wereld. Dat is natuurlijk onmogelijk.

Corona-genezing kost 6 miljoen euro

Vaccins

Na miljoenen jaren evolutie lijkt de mens opeens niet meer in staat om zichzelf te beschermen. Vrijwel iedere wereldburger heeft op het nieuws geleerd dat we wachten tot de vaccins (dus Big Pharma) ons zullen redden uit de klauwen van dit vreselijke gevaar. Maar waarom zouden we geen nadruk leggen op gezond eten? De cijfers liegen niet: Corona is voornamelijk dodelijk voor diegene die jarenlang kozen voor een ongezonde levensstijl - of simpelweg oud waren. Wat betekent een vaccin eigenlijk en waarom wordt er zo’n nadruk op gelegd? Bill Gates wil héél graag elke wereldburger inenten en een paspoort geven. Hij wil mensen beschermen, maar waartegen? De natuur? Dat wordt een winstgevende War on Death. Of zou het al een 60-miljard industrie zijn, verdubbeld sinds 2014? *14. Een vaccinatiepaspoort zoals Engeland voorstelt is een mooie gedachte als je heerser of Microsoft bent - Bill’s filantropie zou wel eens tegen kunnen vallen als je erin duikt. Als het nu niet verplicht wordt, gebeurt het volgend jaar, of over 5 jaar. Misschien 10. Maar als wij als volk niet wakker worden komt het gegarandeerd. Daarom wil ik graag uitleggen wat ons in dat scenario te wachten staat want ik geloof niet dat we vaccins en apps moeten willen.


Corona versus Obesitas

Opmerkelijk is het hoge sterftecijfer onder obese mensen. Deze groep is wat mij betreft dubbel slachtoffer. Weliswaar is lifestyle de grootste veroorzaker van obesitas, maar maken deze mensen bewust de keuze om dik en ongezond te zijn? Nu we overheden wereldwijd toejuichen om hun beschermende gedrag, voel ik me eindelijk vrij om het volgende op te merken. Overheden hadden hun bevolking veel eerder moeten beschermen tegen de veroorzakers van overgewicht. Obesitas woog al zwaar op de gezondheidszorg. De kosten ervan waren al amper te becijferen. Obesitas is een van de duurste en meest dodelijke ziektes, goed voor 1 miljoen doden per jaar in Europa en verantwoordelijk voor een afname van 6-10 levensjaren. *15. Zelfs de meest pessimistische Corona voorspellingen komen niet in de buurt van de ernst van deze welvaartsziekte. Waarom vraagt niemand zich af welke rol “Big Food” speelt bij de Corona sterfgevallen? Nog veel erger zijn de te verwachte doden door economische malaise die volgt op het Corona beleid - dat vrijwel zeker tot een economische depressie zal leiden. Het is berekend dat een depressie in de VS kan zorgen voor 20 miljoen doden per jaar door verslechtering van levensomstandigheden, zelfmoord, gebrek aan medicatie, miskramen, drugsmisbruik en gewapende incidenten *16.


Macht door schulden

Aandeelhouders van PepsiCo zijn niet geïnteresseerd in de gezondheid van mensen. Zelfs aandeelhouders van ziekenhuizen niet. In een studie uit 2019 is duidelijk gebleken dat het aantal IC-bedden onvoldoende zou zijn bij een SARS-achtige epidemie. Er is gekozen niet te handelen omdat de oplossing te duur zou zijn. Maar overheden zouden altijd hun volk moeten beschermen - niet alleen nu tijdens een acute crisis. Maar de macht van het geld -lees schuld- is te groot. Het huidige financiële systeem is gebaseerd op voortdurende groei. Zonder groei zakt het piramidespel in elkaar. In het beste geval volgt een recessie (krimp van >40%) of depressie (krimp van >80%) maar binnen enkele jaren zou ook een totale reset kunnen volgen (krimp van 100%). Eeuwige groei past niet in een beperkt ecosysteem. Het huidige financiële systeem heeft gefaald, dat bleek al tijdens de crisis van 2008. Toen zei iedereen: banken redden is fout want dat het lost het probleem niet op. 12 jaar later zijn schulden van overheden, bedrijven en personen inderdaad vele malen hoger geworden, zijn structurele problemen en corruptie verergerd en zal de neergaande beweging dus evenredig groot moeten zijn.


Failliet

“We moeten KLM redden want het zorgt voor 370.000 banen”. Menigeen zal het eens zijn met het redden van bedrijven. Maar kijk eens verder. In de VS maar ook in Europa kochten bedrijven op grote schaal hun eigen aandelen op en leenden daarvoor geld met een kunstmatig lage rente. Dit zorgde ervoor dat beurzen bleven stijgen en de zittende aandeelhouders rijker werden (vraag drijft prijs op). Maar de schulden namen toe en de capaciteit om klappen op te vangen nam af. Een faillissement betekent dat aandeelhouders die moedwillig deze risico’s namen gestraft worden. Een faillissement betekent daarnaast niet dat alle vliegtuigen in rook opgaan of dat de echte banen verdwijnen - alleen speculatieve financiële banen verdwijnen en dat lijkt me de oorspronkelijk reinigende functie van kapitalisme. (Daarnaast bleek dat de 370.000 KLM-banen een opzettelijk veel te hoog cijfer was: *17). Maar door de ontstane angstcultuur delen we propagandafilmpjes van banken die in kindertaal uitleggen dat de economie gered kan worden door banken te redden -met belastinggeld. We moeten solidair zijn en het al jaren failliete Deutsche Bank redden! Niemand stuurt elkaar door dat de aandeelhouders terroristische Oliesjeiks en Amerikaanse miljardairs zijn die voortdurend instemmen met grootschalige fraude *18. Dit proces wordt al tientallen jaren geobserveerd dus een bronvermelding is zinloos. Toch wordt het huidige economische systeem nog steeds in economielessen over de hele wereld uitgedragen als de enige waarheid. Terwijl er alternatieve, humane systemen zijn die kinderen eigenlijk op school zouden moeten leren (bijvoorbeeld het Economy for the Common Good *19).


Achter de schermen

Helaas maken zelfs universiteiten onderdeel uit van het logge apparaat dat niet door democratische processen wordt gehinderd. Het aanpassen van lesboeken is een notoir pijnlijk proces waardoor achterhaalde kennis blijft circuleren. Dit logge apparaat strekt tot aan de schaduwoverheid (“deep state”) - het machtige internationale netwerk dat niet door landsgrenzen wordt beperkt. Zoals bijvoorbeeld de Wereldbank, de WHO, de BIS, de VN, de Bilderberg groep, om nog maar te zwijgen van de NSA, CIA, FED, Pentagon, de Rothschilds plus de vele duizenden onzichtbare organisaties. Deze groepen staan los van -en veelal boven- nationale overheden. Het volk luistert naar de overheid en de overheid luistert naar deze opzettelijk ondoorzichtige elitegroep. Landsgrenzen en politieke kleur zorgen voor polariteit, maar de werkelijke besluiten worden genomen door mensen die niet elke 4 jaar gekozen worden. Ook daar regeert geld, of liever: schuld. In 1971 is de goudstandaard afgeschaft en sindsdien hebben centrale banken (vooral in de VS) ongekende macht toegeëigend door het printen en uitlenen van geld. Maar dit schuldensysteem kraakt nu in haar voegen.


Goddelijke mens

Sommige theorieën daargelaten lijkt het Coronavirus mij een natuurlijk fenomeen. Ik denk dat de mens een onderdeel uitmaakt van de natuur, ook al staat die opvatting haaks op het heersende wereldbeeld. Want nu de kerken zijn leeggelopen hebben we massaal ons geloof in een barmhartige God ingeruild voor een geloof in de maakbaarheid van alles. We zijn schepper geworden en staan daarmee niet meer op gelijke voet maar boven de natuur. De ontstane hiërarchie en onderdrukking is nu vele malen groter dan waar de georganiseerde religie ooit van kon dromen. Want nu God niet meer een ontastbaar ideaal is maar een kleine groep individuen, kan haar intentie zomaar duivels blijken te zijn. Overheden wereldwijd grijpen de macht als nooit tevoren. Achter gesloten deuren worden onder het mom van onze veiligheid verstrekkende maatregelen genomen. Democratie -voor zover dat nog bestond- brokkelt snel af. De maakbaarheidsgedachte heeft wereldleiders geïnspireerd de mensheid te willen beschermen tegen alles, behalve tegen zichzelf. Met als gevolg een steeds groter worden afhankelijkheid van velen, door de overheersing van enkelen. Hiermee wordt slim ingespeeld op de huidige angst - een angst die om te beginnen niet nodig was of in ieder geval beter gemanaged had kunnen worden.


Angst

Meer dan de helft van de wereldbevolking zit thuis uit angst: ofwel vanwege door doodsangst ingegeven zelfisolement ofwel door angst voor drones en militairen op straat. En wat doen mensen als ze thuiszitten? Dan zetten ze de TV aan. En hoe ziet de wereld er dan uit? Moord en doodslag. Het is alsof de mensheid geniet van angst en droomt van haar eigen teloorgang. Het doet me denken aan de “Duck and Cover” filmpjes uit de VS, waarmee het volk werd banggemaakt voor Rusland. De complotdenker wijt dit aan een vooropgezet plan, maar ik vrees dat het ook de tijdsgeest is. Een exponentieel toenemende gekte die al veel eerder waarneembaar was maar nu tot volle bloei komt. Over de oorzaak wil ik hier niet speculeren, maar wel over het gevolg: een angstige bevolking wil namelijk koste wat kost beschermd worden. Privacy en vrijheid worden niet eens meegewogen als het voortbestaan wordt bedreigd.


Wie profiteert?

Nooit eerder werd zoveel geprotesteerd als vlak voor het virus. De elite die de wereld in zijn greep houdt begon gezien te worden. Maar protesteren is nu verboden. En jij bent het daarmee eens, het is immers zeer onverantwoord om je medemens in levensgevaar te brengen door bij elkaar te komen. Straks moet je je vaccinatiepaspoort laten zien bij grote bijeenkomsten en de app verklikt stiekem je recalcitrante gedrag waardoor je straks moeilijker een hypotheek of verzekering krijgt. De externe vijand Corona krijgt de schuld van alles en het mooiste is: deze oorlog gaan onze leiders gegarandeerd winnen wat hun populariteit en dus machtsgreep nog meer zal vergroten. Maar, zoals gezegd is de politieke laag niet de belangrijkste schakel. Dus wat doet de elite?


Controlled Demolition

We kennen “false flags” uit de geschiedenis: een meerderheid van de Amerikaanse bevolking gelooft dat Kennedy is vermoord door de CIA - die hij probeerde te ontmantelen omdat hij het een veel te machtige organisatie vond. Ook de vermeende “weapons of mass destruction” in Irak staan algemeen bekend als misleiding. Minder bekend is de achtergrond van “9/11”. Die gebeurtenis is het startschot geweest van vele oorlogen en heeft honderdduizenden doden wereldwijd gekost. Burgerrechten en privacy zijn sinds 2001 sterk aangetast in naam van The War On Terror. Geitenhoeders kregen de schuld, maar misschien is er meer aan de hand. (spendeer 15 minuten om je horizon te verbreden en de huidige gekte in context te zien: https://youtu.be/_nyogTsrsgI). Hoewel ik na het doorspitten van het 200 pagina’s tellende onderzoeksrapport *20 tot een complotconclusie ben gekomen, beweer ik niet dat COVID-19 een opzettelijk biowapen is. Maar we zijn wel in oorlog dus we moeten ten minste onderzoeken of het virus misbruikt wordt, om niet later te moeten zeggen “Wir haben es nicht gewußt”.


America First

De echte macht ligt zoals gezegd niet bij de politiek maar bij de (vaak financiële) organisaties boven de politiek. Dit is moeilijk voor te stellen en het geniet weinig bekendheid. Het zijn echter de feiten - feiten die je niet in de mainstream media zult horen. In 1910 kwamen bankiers in de VS in het geheim bijeen en richtte het grootste kartel uit de menselijke geschiedenis op: de FED - de Amerikaanse centrale bank *21. Kort door de bocht: deze private organisatie redde de VS van een financiële catastrofe in ruil voor absolute autonomie. Deze macht staat nu eindelijk onder druk. Maar macht wordt nooit weggegeven. De elitegroep staat voor de keus: of terechtstaan voor misdaden tegen de menselijkheid of het volk verder domineren en misinformeren. We hebben geleerd dat communisme fout is en kapitalisme goed. Er was eigenlijk al geen sprake meer van vrije pers en kapitalisme (sinds 2008 is er geen vrije markt meer) maar nu stevent de wereld rechtstreeks af op dictatoriaal communisme, of beter gezegd een technocratie. Toen Stalin de wereld wilde veroveren werd ons geleerd dat tirannie verwerpelijk is. Maar ongemerkt zakken we nu zelf af in een politiestaat - met de VS en China voorop, maar als wij vanuit Nederland in de toekomst willen kijken, dan kijken we over de grens. Overheden wereldwijd bezitten binnenkort absolute monopolie en macht ten koste van het volk en zwakkere naties. De Amerikaanse overheid kon door deze crisis achter gesloten deuren verregaande maatregelen treffen. Ze is eindelijk in staat om direct bedrijven, vastgoed en schulden (dus macht) op te kopen en doet dit nu op grote schaal. Omdat de Dollar de basismunt van de wereld is is zij de enige ter wereld die deze macht heeft. Naar verwachting zal binnen een jaar het grootste deel van alle vastgoed, bedrijven en zelfs buitenlandse aandelen in het bezit zijn van de Amerikaanse staat *22. Het is een laatste wanhopige poging van een stervend systeem dat al jaren eerder failliet had moeten gaan. Maar falen is geen optie. Er zal worden gevochten tot de laatste Dollar. Of Yuan.


Tot slot

We zien de grootste machtsstrijd sinds de 2e wereldoorlog. Circa 3 miljard mensen zitten thuis en kijken Corporate Media. We geven onze vrijheden weg en trekken nog een biertje open. Ben ik een cynist of een realist? Ik kies in ieder geval voor kamp B: decentralisatie. Ik verbouw sinds kort mijn eigen groenten, ik geloof in cryptocurrencies en ik deel ongevraagd mijn kritische blik op het mainstream kamp.


Maarten Drupsteen
Maart 2020


Bronvermelding
*1 NewsGuard, de fact-check organisatie die is gesponsord door Bill & Melinda Gates, zorgde voor een smaad campagne tegen GreatGameIndia.com. Deze onafhankelijke nieuwsbron kwam al in januari 2020 met het nieuws dat Chinese wetenschappers Coronavirussen zouden hebben gestolen uit een lab in Canada. www.greatgameindia.com/coronavirus-bioweapon. Dit artikel kreeg veel kritiek van de mainstream media, maar lijkt nu correct nadat officiële rechtszaken zijn gestart op basis van dezelfde geruchten.
*2 https://www.ibtimes.com/true-reason-why-germany-has-lowest-coronavirus-deaths-vs-italy-france-usa-2946294 en Pieter Lakerman https://www.youtube.com/watch?v=FL5HYqOjvDM
*3 https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/
*4 https://tfipost.com/2020/03/rename-who-as-chinese-health-organisation-with-their-olympic-dream-crushed-by-coronavirus-japan-is-furious-with-china/
*5 https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/peilingen-60-nederlanders-vindt-huidige-corona-maatregelen-te-slap-en-eist-lockdown/
*6 https://www.sfgate.com/coronavirus/article/Italian-town-experiment-coronavirus-testing-Vo-15141033.php
*7 https://www.thegatewaypundit.com/2020/03/study-86-of-coronavirus-cases-are-asymptomatic-and-have-no-idea-they-are-infected-with-the-virus/
*7b
https://youtu.be/SboX-ZFgkUU
*8 https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-18/99-of-those-who-died-from-virus-had-other-illness-italy-says
*9 https://stichting-nice.nl en Kees de Kort: https://youtu.be/0Bx6kPq1NlI
*10 Noodplan NL 65 miljard: https://nl.wikipedia.org/wiki/Economische_gevolgen_van_de_coronacrisis_in_Nederland
*11 ‘S werelds grootste hedge fund heeft berekend dat de wereldwijde schade 16 trillion dollar is. https://www.telegraaf.nl/financieel/1724059206/coronaschade-economie-16-000-000-000-000
*12 Aanname: 5 IC bedden per 100.000 mensen. 7.7 miljard mensen / 100.000 * 5 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3551445/
*13 https://stichting-nice.nl en Kees de Kort: https://youtu.be/0Bx6kPq1NlI
*14 https://www.statista.com/statistics/265102/revenues-in-the-global-vaccine-market/
*15 https://en.wikipedia.org/wiki/Obesity
*16 Mike Maloney
*17 https://www.ftm.nl/artikelen/werkgelegenheid-klm-en-schiphol-veel-minder-dan-gedacht?share=Q6zkG8KM%2FLTmaW3x%2BZl9a4MD7YtiECQUvkWYLfpyo60hzz6Gl0rUna%2FS8srq0A%3D%3D&utm_campaign=Ties-Joosten
*18 Real Vision: https://www.youtube.com/watch?v=CCH0ELdqhN0
*19 https://www.vn.nl/reset-economie-christian-felber/
*20 www.ae911truth.org
*21 Lees The Creature from Jekyll Island
*22 https://fashthenation.com/2020/03/how-trump-nationalized-u-s-financial-markets/ en https://www.strategic-culture.org/news/2020/04/02/ground-control-planet-lockdown-only-test/